RIITTA KORPELA - KONSULTOINTI JA VALMENNUS

Viasensuksen taustalla olen minä, Riitta Korpela. Minua on aina kiinnostanut ihmisten vuorovaikutus ja erilaisuuden ymmärtäminen sekä asioiden kehittäminen ja eteenpäin vieminen. Viasensuksessa toimin konsulttina, työnohjaajana, esimies- ja työyhteisövalmentajana, couchina, kouluttajana sekä luennoitsijana. Koulutukseni sekä työhistoriani on antanut minulle tähän vankan pohjan. Olen Suomen työnohjaajat ry (STOry) jäsen ja noudatan heidän toimintaperiaatteita työnohjauksissa. Toimin myös Suomen Omistajanvaihdosseura ry puheenjohtajana.

Koulutus

Pohjakoulutukseltani olen yo-merkonomi. Nälän kasvaessa lähdin aikuisopiskelijaksi Vaasan yliopistoon, KTK -tutkinnon suoritin 2011, pääaineena johtaminen ja organisaatiot. Olen myös suorittanut kaksivuotisen työnohjaaja ja organisaatiokonsultaation erityisammattitutkinnon (60 op, Ammattikorkeakoulu Novia). NLP koulutustasoni on NLP Practitioner MASTER. Lisäksi olen suorittanut erilaisia lyhytkursseja liittyen mm. yhteisöllisyyteen, kriiseihin- ja konflikteihin sekä muutosjohtamiseen. Parhaillaan (2016) suoritan Mental Management -koulutusta. Jatkan myös yliopisto-opintojani.

Työhistoria

Työhistoriani koostuu monenlaisesta työkokemuksesta. Varsinaisen työurani aloitin aikoinani pk-yrityksen toimistovastaavana. Laajoista asiakaskontakteista sekä innostavasta myynti- ja markkinointityöstä sain nauttia toimiessani useamman vuoden erään tuotantoyrityksen myynti- ja markkinointitehtävissä. Lisäksi minulla on kokemusta pankkitoiminnasta.

Pisin työkokemukseni, yli 10 vuotta, muodostuu seudullisen kehittämisyhtiön palveluksesta. Kehittämisyhtiössä toimin ohjelmapäällikkönä, projektipäällikkönä, toiminnanjohtajana sekä yritysneuvojana. Ne vuodet olivat täynnä erilaisia tehtäviä ja ihmisiä. Sain olla mukana muun muassa seudullisessa kehittämisessä ja markkinoinnissa, yritysten kehittämisessä sekä pienyrittäjän rinnalla kulkijana. Nuo 11 vuotta antoi minulle hyvän tuntuman siitä, mitä on toimia yrittäjänä. Sain myös läheltä nähdä minkätyyppisiä haasteita yritykset ja yrittäjät kohtaavat. Opin myös paljon työyhteisöjen vuorovaikutuksesta sekä työssä jaksamisesta. Nämä vuodet koen erittäin rikkaiksi ja ”mausteiseksi”. Olen myös henkilökohtaisesti kokenut yrityksen myynnin ja fuusioitumisen uuteen yritykseen, jopa kahteen kertaan.

Erityisosaaminen

Ihmisten vuorovaikutus, konfliktit ja kriisit. Psykologiset ja emotionaaliset prosessit yritysten omistajan- ja sukupolvenvaihdoksissa. Mentorointi yksilön oppimisprosessina sekä yritysten osaamisen turvaamisessa ja kehittämisessä. Yritysten ja organisaatioiden kehittäminen. Muutoksen johtaminen. Hiljaisen tiedon tunnistaminen ja hyödyntäminen. Kansallisen ja kansainvälisen (EU) projektitoiminnan osaaminen. Yksityisen sekä julkisen sektorin ja elinkeinoelämän hyvä tunteminen. Laajat kansalliset sekä kansainväliset verkostot.